joi, 6 aprilie 2017

Salată de avocado și pâinițe proaspete făcute pe flacără

Salată de avocado și pâinițe proaspete făcute pe flacără
Salată de avocado și pâinițe proaspete făcute pe flacără

Foto: Salată de avocado și pâinițe proaspete, făcute pe flacără;

Această salată de avocado este foarte versatilă. Poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită ca garnitură pentru alte preparate sau ca bază, în sandwich-uri.

Ingrediente:
-3 buc. avocado copt;
-lămâie;
-ceapă roșie;
-pătrunjel;
-ulei de măsline.

Tocați mărunt ceapa roșie și pătrunjelul verde. Cu zdrobitorul de piure, pasați pulpa de avocado, după ce ați scos-o din coajă. Adăugați ceapa și pătrunjelul, turnați puțin ulei de măslină și stoarceți lămâie. Amestecați totul cu o lingură și dați salata la rece.

Pâinițele se frământă simplu, ca pâinea de casă, se lasă la dospit, iar când coca e gata se formează bile, ca pentru gogoși. Se mai lasă și acestea la dospit, câteva minute.

Încindeți un grill de fontă pe flacăra aragazului. Întindeți coca în strat subțire și coaceți pe ambele fețe, fără a le arde. Vor deveni foarte elastice și parfumate. Serviți calde cu salata de avocado.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete