marți, 25 aprilie 2017

Salată de ton

Salată de ton
Salată de ton
Salată de ton
Salată de ton
Ingrediente:
-o conservă de ton mărunțit;
-3-4 linguri orez fiert;
-ceapă verde tocată fin;
-2 ouă fierte;
-o lămâie;
-ulei;
-o linguriță de muștar;
-2-3 linguri de apă rece;
-piper;
-sare.


Puneți la fiert orezul. Când este fiert, închideți focul, acoperiți vasul și lăsați să tragă toată apa, apoi așezați vasul cu orez în apă rece pentru a se răcori.

Gălbenușurile, apa rece, muștarul și o ceașcă de ulei vor fi făcute maioneză. Dați maioneza la rece și vă ocupați de restul ingredientelor.

Deschideți conserva de ton și stropiți cu lămâie. Amestecați, adăugați piper și un praf de sare dacă este nevoie.

Tocați fin ceapa și cele două albușuri de ou rămase de la maioneză .

Puneți peștele într-un bol, adăugați albușurile și ceapa, 3-4 linguri de orez fiert și amestecați bine. Încorporați maioneza și dați salata la rece.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete