joi, 6 aprilie 2017

Salată de valeriană

Salată de valeriană
Salată de valeriană
Salată de valeriană

Foto: Pulpe de pui pe grill, cartofi pai și salată de valeriană;

Valeriana este bine cunoscută pentru calitățile ei curative, dar nu despre acestea vreau să vă vorbesc, ci despre gustul deosebit, proaspăt și unic pe care-l are.

Mie îmi place să o pregătesc simplu, fără prea multe alte ingrediente alături, pentru a-i simți savoarea.

Ingrediente:
-un pachet de valeriană, spălată și curățată de impurități;
-roșii cherry;
-ceapă roșie;
-sare;
-piper;
-oțet de mere sau de vișine;
-ulei de măsline.

Roșiile se spală și taie în sferturi, ceapa se curăță și se taie rondele iar valeriana se lasă buchețele. Acolo unde sunt prea mari, pot fi rupte în două, cu mâna. 

Ingredientele se pun într-un bol, se adaugă sarea, oțetul, piperul și uleiul de măsline. Se amestecă totul cu mișcări largi și se servește alături de o friptură savuroasă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete