Salată de vinete în coșulețe de cartofi

Salată de vinete în coșulețe de cartofi
Salată de vinete în coșulețe de cartofi
Salată de vinete în coșulețe de cartofi
Salată de vinete în coșulețe de cartofi
Ingrediente:
-vinete;
-ceapă roșie;
-ceapă verde;
-roșii cherry;
-sare;
-ulei de măsline;
-cartofi.

Rețeta salatei de vinete cred că nu mai este un secret pentru nimeni, de aceea mă voi rezuma la câteva precizări.
Când vreți să faceți salată de vinete pentru mai multe persoane, e bine să luați în calcul că prin coacere acestea scad la aproape jumătate. Cu alte cuvinte, dacă vreți un castron mare de salată trebuie să cumpărați vreo două kilograme și ceva.

După ce ați copt vinetele, îndepărtați coaja și lăsați-le un pic la scurs. Tocați cu cuțitul ceapa roșie. Nu dați ceapa pe răzătoare și nici nu o mărunțiți în robotul de bucătărie pentru că veți pierde ceea ce era esențial: textura și gustul.

Vinetele de amestecă energic cu uleiul de măsline, se adaugă sare după gust și la sfârșit ceapa. Dacă vă place, puteți adăuga și zeamă de lămâie. Eu le prefer fără. Dați vinetele la rece și ocupați-vă de coșulețele de cartofi.

Citește și: Legume la cuptor

Într-o tigaie cu diametrul mic dar adâncă se pune uleiul la încins. E bine de știut că vă trebuie un pic mai mult ulei, cât să cuprindă coșulețul de cartofi.

Cartofii se dau pe răzătoarea mare și se storc de zeamă. Pentru formarea coșulețelor se folosesc două strecurători de ceai. În una dintre ele se pun firele de cartofi, se împrăștie în strat de 5-6 mm pe toată suprafața, iar a doua se folosește pe post de presă. Cu fundul acesteia se țin presați cartofii și se prăjesc în acest mod în ulei încins. Nu scorojiți cartofii, ci îi prăjiți până devin aurii. 

Aveți grijă să ungeți ambele strecurători înainte de a vă apuca de format coșulețele. Procedați similar pentru fiecare coș. E ceva mai migăloasă această operațiune, dar combinația este cartofi prăjiți și salată este foarte bună.
După ce se răcoresc, umpleți coșulețele cu salată și ornați cu roșii cherry și ceapă verde tocată fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu