miercuri, 5 aprilie 2017

Sandwich cald cu dovlecei

Sandwich cald cu dovlecei
Sandwich cald cu dovlecei

Foto: Ciabatta cu dovlecei, roșii cherry, mozzarella și ulei de măsline;

Ingrediente:
-o pâine ciabatta;
-un dovlecel;
-roșii cherry;
-mozzarella;
-ulei măsline;
-sare;
-piper.

Tăiați pâinea pe lung și așezați cele două jumătăți, cu fața în sus, într-o tavă cu hârtie de copt. Stropiți miezul de pâine cu ulei de măsline.

Folosind curățătorul de legume, tăiați fâșii un dovlecel tânăr, cu mijloc cu tot. Presărați-l cu sare, amestecați bine și stoarceți zeama.

Rupeți roșiile cherry, cu mâna și le așezați peste pâine. Presărați uniform fâșiile de dovlecel. Rupeți mozzarella deasupra și mai adăugați câteva roșii. Presărați piper zdrobit mare și dați la cuptor. Serviți cald.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete