Saramură de porc

Saramură de porc
Saramură de porc
Saramură de porc

Foto:Saramură cu carne de porc, mămăliguță și ardei uscat (trecut prin flacără)

Ingrediente:
-carne de porc pentru friptură;
-ardei gras;
-ardei iute;
-roșii;
-usturoi;
-pătrunjel proaspăt.

Pe grill se frige carnea și se coc legumele (ardeiul gras și roșiile). Ardeiul iute se taie în rondele, iar usturoiul se curăță și se zdrobește.

Separat, într-o oală curată se pune apă la fiert. Legumele se curăță de coajă și se adaugă când lichidul clocotește. După câteva clocote se adaugă carnea friptă și usturoiul zdrobit și câteva rondele de ardei iute. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să scadă. 

Când este gata, scoateți pe o farfurie, presărați pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăligă și ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu