miercuri, 5 aprilie 2017

Somn prăjit, fără grăsime

Somn prăjit, fără grăsime
Somn prăjit, fără grăsime
Somn prăjit, fără grăsime

Foto: Pește (somn), legume sotate, icre și lămâie;

Somnul este un pește cu un aspect nu tocmai plăcut, dar foarte gustos. Bine pregătit poate rivaliza cu cele mai pretențioase preparate.

Pentru că este un pește gustos prin natura sa, eu nu pregătesc somnul într-un mod prea elaborat. Îl prefer asezonat simplu, cu sare și piper și fără să-l dau prin făină.

Somnul este un pește grăsuț. Cel mai des mă folosesc de acest aspect și-l gătesc fără adaosuri de alte grăsimi. 

Așez o tigaie antiaderentă pe flacără, o ung cu o pensulă cu ulei de măsline și aștept să se încindă. Când e pregătită, așez somnul, cu piele în jos și-l gătesc la foc mediu. Grăsimea din pielea acestuia se lasă pe tigaie, formând o peliculă. Gătesc peștele având grijă să nu se ardă, să fie rumen pe toate părțile și să păstreze la interior un miez zemos și dulce.

Garnitura o alegeți voi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete