vineri, 7 aprilie 2017

Supă cremă de mazăre cu smântână și mărar

Supă cremă de mazăre cu smântână și mărar
Supă cremă de mazăre cu smântână și mărar

Foto: Supă cremă de mazăre cu crutoane, smântână și mărar;

Rețeta de supă cremă de mazăre este foarte simplă, ușor de preparat și pentru începători sau persoane nu au timp de pierdut prin bucătărie, dar vor ceva gustos, sănătos și făcut în casă.

Ingrediente:
-cartofi;
-ceapă;
-o rădăcină de pătrunjel;
-o rădăcină mică de țelină;
-un morcov mare;
-smântână;
-sare;
-piper;
-mărar;
-ulei de măsline;
-crutoane făcute în casă.

Legumele curățate de coajă se pun într-o cratiță curată. Se acoperă cu apă rece și se pun la fiert. Când clocotește apa, se adaugă mazărea congelată,două linguri de ulei de măsline și se lasă la fiert, la foc mic.

Citește și: Supă cremă de ciuperci

Când legumele sunt fierte, se scoate morcovul și se pasează restul legumelor, folosind robotul de mână. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă smântână și se amestecă bine, cu telul. Se servește caldă cu smântână, mărar și crutoane făcute în casă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete