Supă de găină cu găluște

Supă de găină cu găluște
Supă de găină cu găluște
Supă de găină cu găluște
Ingrediente:

- pulpele și pieptul de la o găină grăsuță de curte;
-morcovi;
-o ceapă;
-o rădăcină mică de țelină;
-un ardei gras;
-o rădăcină de pătrunjel;
-sare;
-frunze de țelină.

-2 ouă;
-griș de grâu.

Carnea de găină se spală, se porționează și se lasă o jumătate de oră în apă rece pentru a-și lăsa sângele. Astfel, veți avea mai puțină bătaie de cap cu spuma care se formează.

Puneți carnea la fiert în apă rece, astfel își va lăsa sucul în supă, iar acesta va fi mai gustoasă decât dacă ați folosi apă fiartă. Spumați supa ori de câte ori este nevoie.

Când vedeți că nu se mai ridică spumă, adăugați legumele curățate și tăiate în bucăți mari. Nu uitați să adăugați și puțină sare. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă până ce legumele și carnea sunt fierte bine.

Strecurați supa, puneți din nou oala pe flacără. Așteptați până ce clocotește și turnați găluștele cu lingura umezită. Chiar dacă vi se pare că ar fi mai simplu să faceți supa cu tăiței, vă asigur că găluștele nu vă vor da bătăi de cap dacă procedați astfel:

1. Separați albușurile de gălbenușuri.

2. Amestecați gălbenușurile cu un strop de sare și lăsați-le puțin. Bateți albușurile spumă.

3. Adăugați treptat gălbenușurile peste albușuri și omogenizați.

4. Adăugați grișul în ploaie, amestecând de jos în sus cu o paletă.

5. Nu îngroșați pasta de găluște de la început. Lăsați-o mai moale și aveți răbdare cca 10 min pentru ca grișul să se umfle. 


6. Adăugați griș cât să formați un aluat pufos, legat ușor. Nu lăsați aluatul prea moale pentru că găluștele se vor împrăștia în oală, nici nu-l faceți prea gros, pentru că nu vor mai fierbe la interior. Dacă nu sunteți siguri de compoziție, încercați cu o gălușcă. 

Făcute astfel, găluștele NU au nevoie de bicarbonat. 

Lăsați găluștele să fiarbă fără a acoperi oala. Când sunt fierte, închideți focul potriviți gustul de sare și adăugați frunze de țelină tocate fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu