vineri, 7 aprilie 2017

Tocăniță de pui cu măsline și vin

Tocăniță de pui cu măsline și vin
Tocăniță de pui cu măsline și vin
Tocăniță de pui cu măsline și vin

Foto: Tocăniță de pui cu măsline și vin;

Ingrediente:
-pulpe de pui;
-ficăței de pui;
-ciuperci;
-pastă de tomate;
-măsline;
-3-4 căței de usturoi;
-vin alb sec;
-ceapă;
-două foi de dafin;
-cimbru;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline.

Într-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc pulpele de pui, apoi se scot într-un bol. În grăsimea rămasă se prăjesc și ficățeii și se scot peste pulpe.

Mai adăugați un strop de ulei în tigaie și căliți ceapa tocată și ciupercile. Când sunt gata stingeți cu vinul alb, adăugați pulpele și ficățeii deja prăjiți, măslinele și completați cu puțină apă. Lăsați să fiarbă, adăugați sare, piper și 1-2 foi de dafin. 

Pasta de tomate se subțiază foarte puțin și se adaugă în cratiță. Se fierbe până capătă consistența dorită. Când e gata se adaugă cimbrul.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete