miercuri, 5 aprilie 2017

Ton cu lămâie

Ton cu lămâie
Ton cu lămâie
Ton cu lămâie

Foto: Ton cu lămâie...simplu!

Tonul este printre peștii mei favoriți. Friptura de ton are o textură și o aromă deosebită, de aceea nu voi folosi pentru condimentare decât sare și piper.

Ingrediente:
-ton;
-ulei măsline;
-sare;
-piper
-lămâie.

Bucățile de ton se taie și se condimentează cu sare și piper. Tigaia, unsă cu ulei de măsline, se încinde. Se așază bucățile de ton și se frig pe ambele părți, la foc mediu spre mare, câteva minute. Miezul trebuie să rămână suculent și parfumat, iar marginile aurii.

La sfârșit, stoarceți sucul dintr-o jumătate de lămâie și mai lăsați câteva secunde să sfârâie. Scoateți pe un platou și ornați. Mai adăugați câțiva stropi de lămâie și bobițe de piper. E delicios.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete