Tort cu ciocolată și fructe

Tort cu ciocolată și fructe
Tort cu ciocolată și fructe
Tort cu ciocolată și fructe
Tort cu ciocolată și fructe
Tort cu ciocolată și fructe
Blatul acesta de tort îl fac în mai multe variante: cu cacao, fără cacao, cu lămâie sau cu vanilie și diferite umpluturi. Ce mi se pare mie important este faptul că de fiecare dată crește frumos, deci nu dau greș cu el niciodată.

Ingrediente pentru blat:

-7 ouă;
-7 linguri de ulei;
-7 linguri de apă;
-1 și 1/2 cană zahăr;
-3/4 cană făină albă de calitate;
-3/4 cacao neagră;
-praf de copt.

Zahărul și cele 7 linguri de apă se pun într-un ibric de ceai și se dau la foc temperat. Se amestecă uneori și se fierbe până rezultă un sirop legat și transparent.

În timp ce siropul fierbe, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar când spuma e gata, se adaugă siropul de zahăr și se încorporează energic cu telul.

Se mai bate spuma de albuș câteva secunde, apoi se adaugă gălbenușurile și se încorporează . Se adaugă și cele 7 linguri de ulei și praful de copt și se amestecă în compoziție.

Toată cantitatea de făină se cerne în ploaie peste compoziție și se încorporează cu o paletă, cu mișcări rare de jos în sus, până se încorporează toată. La fel se procedează și cu cantitatea de cacao.

Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit. Se coace compoziția pentru început iute, apoi se temperează focul și se lasă să se pătrundă.

Se scoate din forma de copt, se lasă la răcit, apoi se taie în două părți egale ca grosime.

Ingrediente pentru umplutură:

-400 grame de cremă de ciocolată;
-3-4 linguri de smântână;
-zahăr pudră;
-nucă de cocos proaspăt rasă;
-fructe.

Pentru umplutură, pregătiți o cremă de ciocolată. Eu când mă grăbesc, iar astăzi m-am grăbit destul de tare, folosesc un borcan de cremă pe care o încălzesc un pic pe flacără și în care adaug 3-4 linguri de smântână. 

Tortul se montează astfel:

Pe un platou se așază partea de sus a blatului, cu crusta în jos, iar peste ea se toarnă cremă de ciocolată. Se presară o mână de nucă de cocos proaspăt rasă și se așază și a doua parte a blatului. Se îmbracă tortul cu restul de cremă și se decorează cu fructe proaspete, tăiate în bucăți mari. La sfârșit se pudrează cu un strop de zahăr farin.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu este nevoie. Absoarbe din umiditatea cremei. Dacă-l preferați mai umed, puteți prepara un sirop de caramel, dar nu foarte dulce pentru că modifică gustul.

      Ștergere