sâmbătă, 8 aprilie 2017

Tort cu frișcă și cremă Nutella

Tort cu frișcă și cremă Nutella
Pentru tortul cu frișcă și cremă Nutella etapa cea mai delicată este pregătirea blatului. De aceea vreau să vă dezvălui rețeta unui blat cu care nu veți da greș niciodată.
Tort cu frișcă și cremă Nutella
Ingrediente:
-7 ouă;
-o cană și jumătate de făină;
-zahăr cât făina;
-7 linguri de ulei;
-7 linguri de apă;
-praf de copt;
-vanilie naturală (o păstaie);

Separi gălbenușurile de albușuri și bați spumă albușurile.

Într-un ibric, pe foc, pui zahărul și 7 linguri de apă. Fierbi până se leagă un sirop. Adaugi treptat siropul fierbinte peste spuma de albuș, bătând continuu. Adaugi interiorul batonului de vanilie și amesteci.

Peste spuma de albuș, pui gălbenușurile, unul câte unul. Amesteci pentru omogenizare. După ce ai adăugat gălbenușurile, pui treptat și uleiul. Adaugi praful de copt și amesteci bine.

Înlocuiești telul cu o spatulă și încorporezi făina, de jos în sus, ușor, pentru a nu elimine aerul din compoziție.

Torni compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt și dai blatul la cuptor. Când e copt se scoate din cuptor, apoi din tavă și se lasă să se răcească.

Când s-a răcit total, pregătiți un sirop de caramel ori de lămâie. 

Tăiați blatul în jumătate, pe orizontal. Așezați prima jumătate pe un platou, turnați sirop cu lingura, cât să-l umeziți puțin și întindeți un strat de cremă Nutella și unul de frișcă. Așezați cu grijă și cealaltă jumătate și turnați sirop și pe aceasta.

Îmbrăcați tortul cu un strat generos de frișcă naturală și ornați cu fructe proaspete. Consumați a doua zi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete