miercuri, 19 aprilie 2017

Tort cu fructe de pădure și cremă de Mascarpone

Tort cu fructe de pădure și cremă de Mascarpone
Tort cu fructe de pădure și cremă de Mascarpone
Tort cu fructe de pădure și cremă de Mascarpone
Tort cu fructe de pădure și cremă de Mascarpone
Ingrediente pentru blat:
-5 ouă;
-o cană;
-zahăr cât făina;
-5 linguri de ulei;
-5 linguri de apă;
-praf de copt;
-vanilie naturală (o păstaie);

Separi gălbenușurile de albușuri și bați spumă albușurile.

Într-un ibric, pe foc, pui zahărul și 5 linguri de apă. Fierbi până se leagă un sirop. Adaugi treptat siropul fierbinte peste spuma de albuș, bătând continuu. Adaugi interiorul batonului de vanilie și amesteci.

Peste spuma de albuș, pui gălbenușurile, unul câte unul. Amesteci pentru omogenizare. După ce ai adăugat gălbenușurile, pui treptat și uleiul. Adaugi praful de copt și amesteci bine.

Înlocuiești telul cu o spatulă și încorporezi făina, de jos în sus, ușor, pentru a nu elimine aerul din compoziție.

Torni compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt și dai blatul la cuptor. Când e copt se scoate din cuptor, apoi din tavă și se lasă să se răcească.

Ingrediente pentru crema de Mascarpone:
-500 g Mascarpone (2 cutii);
-200 ml smântână pentru frișcă;
-4 linguri de zahăr pudră;
-vanilie naturală.

Crema de Mascarpone se pregătește rapid, cât ai clipi, simplu și fără efort.

Într-un bol curat și uscat adăugați smântâna și brânza Mascarpone, adăugați 4 linguri de zahăr pudră și conținutul unui baton de vanilie. Folosiți telul sau mixați până se obține o cremă omogenă, ușoară, aerată. Nu continuați mixarea după acest moment, riscați să se va taie crema.

Pentru a monta tortul, tăiați blatul în jumătate, pe orizontal. Așezați prima jumătate pe un platou și întindeți un strat de cremă de Mascarpone și frișcă. Presărați cu generozitate fructe de pădure. Așezați cu grijă și cealaltă jumătate și repetați întreaga operațiune.

Ornați cu fructe proaspete, cerneți puțin zahăr pudră peste fructele de pădure și dați tortul la răcoare. Consumați a doua zi.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete