Tort din clătite

Tort din clătite
Tort din clătite
Tort din clătite
Tort din clătite
Tort din clătite
Ingrediente:
-un borcan cremă de ciocolată;
-2-3 cuburi ciocolată pentru gătit;
-2 pahare lapte;
-3 ouă;
-făină;
-2-3 linguri ulei;
-un vârf de cuțit de sare;
-fructe.

Laptele, sarea și ouăle se bat împreună până se omogenizează. Se adaugă făina și uleiul și se amestecă până aluatul are consistența unei smântâni.
Se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă, având grijă să nu se ardă. Nu va mai fi nevoie de ulei decât pentru început. Restul clătitelor se prăjesc fără să se lipească pentru că aluatul conține ulei deja.

Fiecare clătită va fi unsă cu cremă de ciocolată, de când este caldă încă. Aveți grijă ca stratul de cremă să nu fie gros, ci ca o peliculă fină. Așezați clătitele unele peste altele, potrivind cu grijă marginile. Când se vor termina de prăjit clătitele, tortul va fi deja format. 
Ciocolata pentru gătit va fi topită la baie de abur, subțiată cu lapte și se va turna peste tort. Decorați cu fructe proaspete.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu