Tortellini cu spanac și sos alb

Tortellini cu spanac și sos alb
Tortellini cu spanac și sos alb
Tortellini cu spanac și sos alb
Tortellini cu spanac și sos alb
Pastele sunt printre preferatele mele, dar mă feresc să le cumpăr gata preparate. Prefer să pierd un pic de timp în bucătărie pentru că gustul celor făcute în casă este cu totul deosebit.

Ingrediente pentru tortellini cu spanac:

-4 ouă;
-făină;
-brânză;
-spanac fiert și mărunțit fin;
-piper;
-mărar.

Pregătiți mai întâi umplutura pentru tortellini, pentru a o avea la îndemână atunci când aluatul este gata și trebuie să-i formați.

Amestecați câteva linguri de spanac fiert și pasat cu o cantitate egală de brânză răzuită, piper și mărar proaspăt, tocat fin. Dacă brânza este sărată, nu mai adăugați și sare în compoziție, dacă nu puneți un strop, dar cu moderație pentru că va fi sărat și sosul.

Când ați terminat de pregătit umplutura, puneți făină într-un bol și faceți o mică adâncitură în mijlocul acesteia. Adăugați un pic de sare și spargeți ouăle în adâncitura făcută. Frământați până ce se obține un aluat ferm.

Scoateți aluatul pe planșetă și continuați frământarea până devine omogen și nelipicios. Crestați aluatul din când în când cu cuțitul. Dacă veți constata mici bule de aer la interior, continuați să-l frământați până se elimină în totalitate.

Tăiați aluatul în patru bucăți și lucrați pe rând fiecare parte. Întindeți prima parte într-o foaie cât mai fină, apoi tăiați cu gura unui pahar cercuri în aluat.

Fiecare cerc va fi umplut cu un vârf de linguriță de spanac amestecat cu brânză, piper și mărar. Se îndoaie cercul pe diametru, se unge cu puțină apă pe margine și se lipește pentru a izola umplutura, apoi se rulează pe deget și se lipesc și cele două colțuri între ele. Vă vor rezulta niște inelușe. Puneți inelușele pe un strat de făină și pudrați-le și un pic pe deasupra. Continuați până se termină aluatul.

Aluatul din patru ouă este suficient pentru patru porții. Dacă sunteți mai puțini la masă, fie frământați mai puțin aluat, fie mai puneți din el la congelator. Poate fi folosit cu altă ocazie.

Tortellini rezultați se vor pune la fiert în apă care clocotește deja. Se fierb până sunt pătrunși, apoi se scot cu o paletă într-un bol și se lasă în așteptarea sosului.

Ingrediente pentru sos:

-o lingură de unt;
-smântână dulce;
-brânză grasă răzuită;
-piper;
-mărar;
-2 grăunți de usturoi.

Puneți untul într-o tigaie, la foc moderat și așteptați până se topește. Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați-l numai până își eliberează savoarea, nu trebuie să se caramelizeze. Adăugați smântâna și continuați să gătiți până clocotește din nou, apoi puneți și brânza. Când brânza s-a topit, sosul este gata. Adăugați piper zdrobit proaspăt și tortellini pe care i-ați făcut anterior.

Dați focul mic și lăsați încă un pic tortelini să fiarbă în sos. Când considerați că s-au umplut de savoare, închideți focul, adăugați mărarul tocat fin și serviți alături de câteva roșii cherry pe care le-ați tăiat pe jumătate.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu