Urzici cu ciuperci

Urzici cu ciuperci
Urzici cu ciuperci
Urzici cu ciuperci
Foto: Urzici cu ciuperci, ceapă și usturoi verde, leuștean și îngroșate cu mălai fin;

Când vine primăvara îmi place să profit de tot ce-mi oferă. Urzicile sunt pe lista mea și le prepar de câteva ori, cât sunt fragede. 

Rețeta aceasta de urzici cu ciuperci mi se pare cea mai bună din câte eu pregătesc. Are o dulceață aparte și o aromă năucitoare, de la leușteanul crud. 

Ingrediente: 

-urzici; 
-2 legături de ceapă verde; 
-2 legături de usturoi verde; 
-5-6 căței de usturoi uscat; 
-ciuperci; 
-ulei de măsline; 
-sare; 
-piper; 
-leuștean. 

Se curăță, se spală și se fierb urzicile. Când sunt fierte, scurgeți din zeama în care au fiert, dar nu o aruncați, se poate să vă fie utilă în continuare. Urzicile rămase și o parte din zeama în care au fiert șe mixează. 

Într-o tigaie în care ați pus 2-3 linguri de ulei, se prăjesc ciupercile curățate și tăiate felii. Când sunt gata, se scot separat. 

Se mai adaugă 2-3 linguri de ulei în tigaie și se adaugă ceapa și usturoiul verde, tocate mărunt. Căliți până ce acestea devin moi și adăugați mălai cernut fin cca. 2 linguri. Dacă aveți o cantitate mare de urzici, puteți pune mai mult mălai, dar nu exagerați. Încingeți mălaiul împreună cu verdețurile și stingeți cu puțină zeamă de urzici. Adăugați urzicile, ciupercile, subțiați cu zeamă, condimentați cu sare și piper și fierbeți până ce se îngroașă. 


Când fierberea se apropie de final, puneți și usturoiul uscat, zdrobit. Potriviți de sare și piper și închideți focul. Adăugați leușteanul tocat fin și serviți cu mămăliguță caldă. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu