vineri, 7 aprilie 2017

Varză dulce cu ciolan

Varză dulce cu ciolan
Varză dulce cu ciolan
Varză dulce cu ciolan

Foto: Varză cu ciolan și nelipsitul ardei iute...copt;

Ingrediente:
-o varză mare;
-un ciolan de porc;
-ceapă;
-pastă de tomate;
-sare;
-piper;
-foi de dafin;
-mărar.

Un ciolan de porc măricel se taie, se curăță bine și se pune într-o oală, la rumenit, cu puțin ulei. Când e rumen, adăugați ceapa și căliți până devine translucidă.

Între timp se taie varza fideluță, apoi se pune peste ceapă și ciolan și se lasă la fiert înăbușit. Nu e necesar să mai adăugați apă, pentru că varza își va lăsa suficient lichid cât să fiarbă. Totuși, dacă vi se pare tare, mai turnați o ceșcuță de apă, dar cu moderație.

Potriviți gustul de sare, adăugați piper, 2-3 foi de dafin și către sfârșit puneți sosul de tomate. Lăsați la fiert, la foc mic, până scade bine. La sfârșit adăugați mărar. Serviți cu un ardei iute copt.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete