vineri, 7 aprilie 2017

Vrăbioară de mânzat

Vrăbioară de mânzat
Vrăbioară de mânzat
Vrăbioară de mânzat
Vrăbioară de mânzat
Vrăbioara de mânzat este una dintre cele mai fragede și savuroase părți ale vitei. Cel mai bine merge friptă la grătar sau pe grill.

Ingrediente:
-vrăbioară de mânzat;
-sare;
-piper.

Vrăbioara de mânzat se pregătește pentru fript. Se porționează, tăind bucățile de carne perpendicular pe fibra mușchiului.

Piperul se zdrobește, dar nu se face făină. Se lasă în granule mai mari, apoi se împrăștie pe un tocător, în strat uniform. Se presară și sarea pe tocător.

Carnea vă fi trecută, pe rând, prin stratul de piper și sare și va fi așezată direct pe grill. Se frige pe ambele fețe, câteva minute. 

Pentru a obține un gust perfect, vrăbioara de mânzat trebuie friptă mediu, adică să-i rămână un miez roz și parfumat atunci când tăiați feliile.

Serviți caldă, lângă garnitura preferată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete