luni, 22 mai 2017

Ardei umpluți

Ardei umpluți
Ardei umpluți
Ardei umpluți
Ingrediente:
-12 ardei grași micuți;
-700g carne de vită și carne de porc;
-2 cepe;
-o ceașcă de orez;
-1 ou;
-boia iute de ardei;
-piper;
-sare;
-mărar proaspăt;
-3 roșii proaspete;
-1-2 linguri pastă de tomate.

Ardeii se spală, se șterg și cu un cuțit bine ascuțit, se taie căpăcelul, fără a rupe coada, apoi se scot semințele și se curăță interiorul.

Carnea se trece prin mașina de tocat și se amestecă cu ceapa tocată fin, orezul, oul și condimentele pregătite (boia, piper, sare, mărar). 

Se frământă bine compoziția, apoi se introduce cu grijă în ardei. Fiecare ardei se acoperă cu capacul tăiat și se așază în vas, cu vârful în jos.

Roșiile se decojesc, se toacă mic și se dau în câteva clocote. Se adaugă un strop de apă sau un pahar de supă de carne și 2 linguri de pastă de tomate. Compoziția rezultată se toarnă peste ardeii umpluți și se pun la fiert, pe aragaz.

Când au fiert pe jumătate, se introduce tava la cuptor și se lasă la foc domol să scadă și să se rumenească.

Serviți mâncarea caldă, cu iaurt pregătit în casă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete