luni, 22 mai 2017

Chifteluțe cu mărar

Chifteluțe cu mărar
Chifteluțe cu mărar
Chifteluțe cu mărar
Ingrediente:
-300g carne de porc;
-200g carne de vită;
-2-3 cepe;
-3-4 grăunți de usturoi;
-boia iute de ardei;
-piper;
-sare;
-cartofi;
-2 ouă;
-ulei;
-mărar.

Carnea de porc și vită se trece prin mașina de tocat și se pune într-un bol curat, suficient de mare cât să puteți frământa compoziția. Dacă vreți să treceți peste această operațiune, trebuie să cumpărați carnea deja tocată.

Ceapa se curăță de frunzele uscate și se dă pe răzătoarea mare sau se trece prin mașina de tocat carne. Tot pe răzătoare se dau și cartofii, apoi se storc de zeama care se lasă și se adaugă peste carne.

Usturoiul se zdrobește și se adaugă și el în bolul cu celelalte ingrediente.

Compoziția se condimentează cu sare, piper, boia de ardei, se sparg cele două ouă și se toacă mărarul. Se frământă bine, omogenizând totul.

Chifteluțele se formează cu mâna udă, modelând bile de dimensiunea unei mingi de tenis, apoi se prăjesc în ulei încins.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete