Chifteluțe marinate

Chifteluțe marinate
Chifteluțe marinate
Chifteluțe marinate
Chifteluțe marinate
Nu mai făcusem de multă vreme chifteluțe, iar astăzi, pe când intram în scara blocului, am simțit un miroooos...și-o poftă! Așa că, zis și făcut: Chifteluțe marinate în sos picant, cu smântână și mărar...un deliciu!

Ingrediente pentru chifteluțe:

-500 g carne tocată;
-miezul de la 3-4 felii de pâine mai grosuțe;
-o ceașcă de lapte;
-1-2 ouă;
-mărar;
-sare;
-piper;
-1-2 cepe medii;
-boia de ardei iute;
-1-2 linguri de făină;

Ingrediente pentru sos:

-ceapă;
-pastă de tomate;
-sare;
-piper;
-1-2 foi de dafin;
-1-2 linguri de ulei;
-mărar proaspăt.

Pentru început se pregătește pasta de chiftele. Într-un bol se fărâmițează miezul de pâine și se adaugă laptele cald. Se lasă câteva minute să se umfle, apoi se pasează fin.

Citește și: Varză dulce cu ciolan

Se adaugă carnea, ceapa dată pe răzătoarea mare, piperul zdrobit, boia de ardei, sare, mărar tocat fin și 1-2 ouă. Se frământă totul cât mai bine, se adaugă 1-2 linguri de făină și se mai omogenizează pasta.

În continuare, eu pregătesc simultan sosul și chiftelele. Astfel, pun o tigaie cu mai mult ulei și prăjesc chifteluțele, pe rând, să nu se lipească, iar în alta pun 1-2 linguri de ulei și călesc ceapa pentru sos. 

Când ceapa este translucidă, sting cu un pic de apă și las la fiert până se înmoaie bine. În acest timp, termin de prăjit chifteluțele, pe care le las separat.


Când ceapa este pătrunsă, adaug pasta de tomate, puțină sare, piper, 1-2 foi de dafin și fac sosul. În sosul format, pun chifteluțele și le mai las la foc, până se pătrund cu gustul de roșii, iar sosul ia gustul cărnii.

Când este gata, închid focul, adaug mărarul tocat fin. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu