Ciorbă de bureți (măruntaie de miel)

Ciorbă de bureți (măruntaie de miel)
Ciorbă de bureți (măruntaie de miel)
Ciorbă de bureți (măruntaie de miel)
Ingrediente:
-măruntaie de miel;
-oase de miel (cap,coloană);
-1-2 ceapă albă;
-ceapă verde (2 legături);
-1-2 morcovi;
-1 ardei gras;
-leuștean;
-sare;
-piper;
-oțet;
-smântână;
-4 gălbenușuri de ou.

Citește și: Ciorbă de miel sau ied cu smântână


Măruntaiele de miel se spală, se bucățesc și se mai țin o jumătate de oră în apă, să-și lase sângele, apoi se schimbă apa și se dau în câteva clocote. Se aruncă și această apă, apoi se completează cu apă curată și se pun la fiert. Se stânge spuma ori de câte ori este nevoie.

Se adaugă legumele, un strop de sare și boabe de piper și se lasă la fiert până se înmoaie. Se mai completează cu apă dacă este nevoie.

Când carnea și legumele au fiert, se acrește cu oțet, se potrivește gustul de sare, se stinge focul și se adaugă smântâna în care ați încorporat cele patru gălbenușuri de ou.

Citește și: Ciorbă de burtă

Se toacă fin leușteanul și se adaugă în ciorbă. Serviți fierbinte cu un ardei iute și smântână.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu