Ciorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei
Ciorbă de dovlecei
Ciorbă de dovlecei
Ingrediente:
-2 dovlecei tineri;
-2 cepe micuțe;
-2 morcovi;
-2 ardei grași;
-3-4 roșii proaspete;
-borș;
-2-3 linguri de ulei.
-sare;
-mărar verde.


Legumele (dovleceii, ceapa, ardeiul, morcovii) se curăță, se spală și se taie în cuburi potrivite, apoi se așază într-o cratiță, împreună cu 2-3 linguri de ulei și un praf de sare și se pun la foc mediu, la călit. Se amestecă, având grijă ca legumele să nu se ardă, ci numai să se înmoaie.

Când legumele sunt pătrunse, se adaugă apă și se lasă la fiert. Între timp, se pune și borșul la fiert, separat. 


Roșiile se decojesc, se taie și se pun în ciorbă. Se adaugă și borșul fiert și se mai lasă până ciorba este gata.

La final, se închide focul și se adaugă măraru tocat fin. Puteți să serviți caldă, dar și rece.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu