sâmbătă, 6 mai 2017

Ciorbă de pui cu măcriș

Ciorbă de pui cu măcriș
Ciorbă de pui cu măcriș
Ciorbă de pui cu măcriș
Ingrediente:
-ceapă;
-morcovi;
-o rădăcină de pătrunjel;
-ardei;
-cartofi;
-un pui (micuț);
-roșii proaspete sau din conservă;
-2 ouă;
-măcriș;
-leuștean.

Legumele se curăță, se spală bine și se toacă în cuburi mici, apoi se pun în apă rece și se pune totul la foc.

Citește și: Ciorbiță țărănească de găină, acrită cu corcodușe

Cât fierb legumele spălați și porționați puiul. Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă puiul. Lăsați să clocotească și adăugați sare. Puiul tânăr fierbe foarte repede. Deci, nu uitați de el pentru că veți avea surpriza să îi cadă carnea de pe os.

Când carnea de pui este fiartă, adăugați roșiile și măcrișul. Mai fierbeți câteva minute și potriviți gustul de sare. Nu va mai fii nevoie să acriți ciorba, măcrișul suplinind gustul acru.

Citește și: Ciorbă de măcriș și spanac

Poate că vă întrebați cât măcriș să puneți. N-aș putea să vă dau cu exactitate cantitatea. Aș pute să apreciez la o mână sănătoasă de frunze, spălate și tocate mic.


Separat, într-un bol, bateți cu furculița două ouă. Închideți focul, adăugați ouăle și leușteanul tocat mărunt. Serviți cu ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete