joi, 11 mai 2017

Crap cu vin alb

Crap cu vin alb
Crap cu vin alb
Crapul este un pește care-mi place pregătit în multe feluri, dar astăzi am preferat varianta care presupune cel mai puțin timp și efort. Preparat cu vin, condimente și lămâie, ținut strașnic la cuptor, la foc domol, crapul devine un deliciu. Dar să nu vă mai rețin.
Crap cu vin alb
Crap cu vin alb
Crap cu vin alb
Ingrediente:
-un crap dolofan;
-lămâie;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-3-4 grăunți de usturoi;
-verdeață (pătrunjel, rozmarin);
-un pahar de vin alb și dulceag.


Crapul se curăță, se spală și se așază în tava de copt, apoi se stropește cu ulei de măsline și se presară deasupra sare și piper proaspăt zdrobit.

Grăunții de usturoi se zdrobesc folosind latul cuțitului, împreună cu foile care-i învelesc și se adaugă în tavă.

Citește și: Ciorbă de pește

Lămâia se taie felii care se introduc în burta peștelui, iar la final se presară pătrunjel sau rozmarin. Turnați vinul în tavă, fără a uda și peștele și dați totul la cuptor.

Lăsați tava la foc domol până ce peștele capătă culoarea dorită.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete