Dulceață de trandafiri

Dulceață de trandafiri
Dulceață de trandafiri
Dulceață de trandafiri
Ingrediente:
-25 trandafiri mari;
-3 pahare mari de apă;
-1 și 1/2 kg zahăr;
-1 linguriță sare de lămâie.

Trandafirii se recoltează într-o zi însorită, fără ploaie. Se taie codițele, păstrându-i întregi până la momentul preparării.

Când începeți pregătirea dulceții, luați fiecare trandafir, curățați petalele atinse de uscăciune, apoi le rupeți pe toate odată, păstrându-le adunate în mână. Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtați nodulețul de prindere al petalelor, dintr-o singură tăietură.

Într-o cratiță curată puneți apa la fiert, adăugați petalele și lăsați-le să fiarbă puțin. Apa va căpăta o culoare violet, iar petalele se vor decolora. Gustați o petală și vedeți dacă e fragedă, apoi adăugați sarea de lămâie. Veți observa cum culoarea dulceții se schimbă, devenind roz.

Adăugați zahărul și fierbeți dulceața până se leagă. Încercați siropul picurându-l pe o farfurie rece. Când e gata, turnați dulceața fierbinte în borcane curate și uscate și le acoperiți cu capace. Păstrați la răcoare și întuneric.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu