duminică, 7 mai 2017

Friptură de miel cu vin și portocale

Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Ingrediente;
-carne de miel;
-un pahar mare de vin alb;
-două portocale;
-4-5 grăunți de usturoi;
-piper;
-sare;
-ulei;
-rozmarin.

Carnea de miel se spală și se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline, coaja rasă de la o portocală și cei 4-5 grăunți de usturoi zdrobiți sau dați pe răzătoarea mică. Frecați bine carnea, încercând să acoperiți toată suprafața.
Așezați carnea în tavă, turnați zeama de la cele două portocale, paharul de vin, încă puțină apă rece și presărați rozmarin. Dați tava la cuptor și lăsați la foc potolit până se pătrunde bine și se rumenește frumos.
Când e gata, scoateți tava, presărați alt rozmarin proaspăt mărunțit și serviți caldă cu un pahar de vin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete