Friptură de miel cu vin și portocale

Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Friptură de miel cu vin și portocale
Ingrediente;
-carne de miel;
-un pahar mare de vin alb;
-două portocale;
-4-5 grăunți de usturoi;
-piper;
-sare;
-ulei;
-rozmarin.

Carnea de miel se spală și se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline, coaja rasă de la o portocală și cei 4-5 grăunți de usturoi zdrobiți sau dați pe răzătoarea mică. Frecați bine carnea, încercând să acoperiți toată suprafața.
Așezați carnea în tavă, turnați zeama de la cele două portocale, paharul de vin, încă puțină apă rece și presărați rozmarin. Dați tava la cuptor și lăsați la foc potolit până se pătrunde bine și se rumenește frumos.
Când e gata, scoateți tava, presărați alt rozmarin proaspăt mărunțit și serviți caldă cu un pahar de vin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu