marți, 9 mai 2017

Hamburger de casă (I)

Hamburger de casă
Hamburger de casă
Hamburger de casă
Pentru zilele în care n-aveți timp să mergeți la Fast Food pentru un hamburger de vită sau pur și simplu preferați să-l pregătiți singuri, vă recomand rețeta următoare. E simplă, rapidă, iar hamburgerii ies foarte gustoși.

Ingrediente pentru chiftea:
-500 g carne tocată de vită;
-1 ceapă dată pe răzătoare;
-2 grăunți de usturoi;
-piper proaspăt zdrobit;
-boia iute de ardei;
-sare;
-cimbru;
-1 albuș de ou.


Ingredientele de mai sus se pun toate într-un bol și se frământă bine până rezultă o pastă omogenă și nelipicioasă. Pasta rezultată este suficientă pentru patru chiftele. Așadar, împărțiți pasta în patru părți egale și modelați patru sfere. 
Hamburger de casă
Fiecare sferă se pune în presa de hamburgeri. Se presează până ia forma dorită, apoi se scoate și se frige pe grill.

Celelalte ingrediente necesare:
-4 chifle;
-salată verde;
-muștar;
-ketchup;
-castraveciori murați;
-brânză Cheddar;
-roșii feliate.


Tăiați chiflele în două părți egale. Ungeți prima parte cu muștar, iar pe cea care va fi pusă sus cu ketchup. Plasați restul ingredientelor în straturi alternative, după propriul gust.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete