luni, 29 mai 2017

Langustine cu paste

Langustine cu paste
Langustine cu paste
Langustine cu paste
Ingrediente:
-langustine fierte;
-ulei de măsline;
-3-4 grăunți de usturoi;
-ardei iute;
-sare;
-piper;
-lămâie;
-pătrunjel.


Se toarnă 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și când este fierbinte se adaugă langustinele și un praf de sare. Gătiți langustinele la foc temperat, scuturând tigaia pentru a nu se arde și pentru a se pătrunde uniform.

Când langustinele își lasă sucul, adăugați piperul, usturoiul zdrobit și ardeiul iute tăiat rondele. Scuturați tigaia și amestecați ingredientele. Aveți grijă că timpul în care se pregătesc langustinele este foarte mic.

Când usturoiul împrăștie aromă, stingeți cu zeama stoarsă de lămâie. Mai lăsați câteva clipe și adăugați verdeața tocată fin, apoi pastele fierte în apă cu sare și un pic de ulei de măsline. Amestecați totul, închideți focul și mai lăsați 2-3 minute. Serviți calde cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete