joi, 18 mai 2017

Mâncare de mărar cu carne de pui

Mâncare de mărar cu carne de pui
Mâncare de mărar cu carne de pui
Mâncare de mărar cu carne de pui
Ingrediente:
-carne de pui (piept, ciocănele sau aripioare);
-2 cepe:
-4-5 legături de mărar(depinde cât sunt de mari);
-roșii în bulion sau roșii proaspete;
-piper;
-sare;
-ulei de măsline.

Citește și: Stufat de pasăre

Carnea se spală și se pune la călit, în uleiul fierbinte. După ce capătă culoare rumenă, se adaugă ceapa tocată foarte mărunt, se călește până devine sticloasă, apoi se stinge cu o cană de apă și se lasă la fiert.

Când ceapa devine moale, se adaugă mărarul tocat mărunt și roșiile decojite și tăiate cubulețe. Se fierbe mâncarea până se leagă, se adaugă piperul zdrobit proaspăt și se potrivește gustul de sare. 


Închideți focul, presărați mărar proaspăt și serviți caldă, cu mămăliguță.

Poftă bună!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete