sâmbătă, 27 mai 2017

Pui, cartofi și roșii, la cuptor

Pui, cartofi și roșii, la cuptor
Pui, cartofi și roșii, la cuptor
Pui, cartofi și roșii, la cuptor
Pui, cartofi și roșii, la cuptor
Ingrediente:
-1 pui;
-4 roșii coapte;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-boia de ardei;
-cartofi;
-o căpățână de usturoi;

Puiul se spală, se curăță și se tamponează cu un șervet, pentru a absorbi apa, apoi se condimentează cu sare, piper, boia de ardei iute, ulei de măsline. Se masează bine pielea și se așază în mijlocul unei tăvi de copt, potrivite ca mărime.

Roșiile se pun întregi în tavă alături de pui. Te taie transversal căpățâna de usturoi  și se pune și ea în tavă.

Cartofii se curăță de coajă și se așază împrejurul puiului, apoi se toarnă o ceșcuță de apă și se dă tava la cuptor. 

Lăsați până ce puiul este rumen, apoi închideți focul și serviți carnea împreună cu legumele, mujdei proaspăt și mărar.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete