Sirop de trandafiri, fără fierbere

Sirop de trandafiri, fără fierbere
Îmi place foarte mult siropul de trandafiri și-l prepar în fiecare vară. Cred că are darul de a-mi trezi amintiri din propria copilărie.

Iată cum fac eu sirop de trandafiri, fără fierbere:
Sirop de trandafiri, fără fierbere
Sirop de trandafiri, fără fierbere
1. Aleg cca. 30 de trandafiri de dulceață, înfloriți, parfumați, fără urme de uscăciune sau ofilire. Recoltarea trandafirilor este recomandat să se facă într-o zi însorită. Ploile pot lăsa urme pe petalele trandafirilor, astfel afectând calitatea preparatului.

2. Desfac petalele fiecărui trandafir în parte, printr-o singură smulgere și le mențin în mână până le tai tuturor deodată nodulețul de prindere.

3. Pun toate petalele celor 30 de trandafiri într-un bol, adaug un plic de sare de lămâie și 2 căni de zahăr. Frec petalele cu mâna până încep să elibereze un suc roz.

Citește și: Sirop de mentă obținut la rece

4. Când devin translucide, transfer petalele într-un borcan de 5 litri și torn apă rece până se acoperă, lăsând în gura borcanului un spațiu gol de o palmă.

5. Las la macerat 4-5 zile, amestecând zilnic în lichid.

6. Când sucul capătă o culoare roz, îl strecor și-l pun într-un vas curat. La fiecare litru de suc adaug 2 kg de zahăr, amestec ferm și dau vasul la rece. Siropul se amestecă timp de 4-5 zile ori până se dizolvă tot zahărul.

7. După ce zahărul se dizolvă în totalitate, torn siropul în sticle, le pun capace etanșe și se le depozitez la rece, într-o cămară.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu