luni, 22 mai 2017

Socată

Socată
Socată
Socată
Ingrediente:
-10 flori de soc;
-1 kg zahăr;
-10 litri apă rece;
-2-3 lămâi;
-un bob de drojdie sau o felie de pâine;

Florile de soc se aleg și se pun într-un borcan de 10 litri. Florile folosite pentru socată trebuie să fie curate, înflorite proaspăt, fără urme de uscăciune.

Se toarnă cei 10 litri de apă, 1 kg de zahăr, lămâile tăiate rondele și un bob de drojdie. Se amestecă bine totul și se acoperă cu un capac, având grijă să nu-l închidem ermetic, pentru a putea să elimine gazul rezultat prin fermentație.

Dați borcanul la loc ferit de razele soarelui, dar călduț. În câteva zile (4-5 zile), socata trebuie să se aciduleze și să capete gustul specific.

Când este gata, se strecoară și se pune în sticle curate, păstrându-se la frigider până ce este consumată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete