Socată

Socată
Socată
Socată
Ingrediente:
-10 flori de soc;
-1 kg zahăr;
-10 litri apă rece;
-2-3 lămâi;
-un bob de drojdie sau o felie de pâine;

Florile de soc se aleg și se pun într-un borcan de 10 litri. Florile folosite pentru socată trebuie să fie curate, înflorite proaspăt, fără urme de uscăciune.

Se toarnă cei 10 litri de apă, 1 kg de zahăr, lămâile tăiate rondele și un bob de drojdie. Se amestecă bine totul și se acoperă cu un capac, având grijă să nu-l închidem ermetic, pentru a putea să elimine gazul rezultat prin fermentație.

Dați borcanul la loc ferit de razele soarelui, dar călduț. În câteva zile (4-5 zile), socata trebuie să se aciduleze și să capete gustul specific.

Când este gata, se strecoară și se pune în sticle curate, păstrându-se la frigider până ce este consumată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu