sâmbătă, 6 mai 2017

Tocăniță de pui cu cartofi și spanac

Tocăniță de pui cu cartofi și spanac
Tocăniță de pui cu cartofi și spanac
Ingrediente:
-pulpe de pui;
-cartofi;
-spanac proaspăt;
-pastă de tomate;
-3-4 căței de usturoi;
-ceapă;
-ardei gras;
-leuștean;
-pătrunjel;
-mărar;
-piper;
-ulei de măsline.

Într-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc pulpele de pui, apoi se scot într-un bol. 
Mai adăugați un strop de ulei în tigaie și căliți ardeiul și ceapa tocată fin. Când ceapa e translucidă stingeți, cu supă de pasăre sau doar cu apă, adăugați usturoiul zdrobit și lăsați să fiarbă.

Adăugați cartofii și roșiile din conservă împreună. Astfel, evitați situația în care cartofii se sfărâmă în mâncare. Lăsați să fiarbă puțin, adăugați pulpele deja prăjite, sare și piper. 

Se fierbe până capătă consistența dorită. Când e aproape gata, se adaugă spanacul. Se lasă 1-2 min. la fiert, apoi se închide focul și se adaugă verdețurile tocate fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete