duminică, 4 iunie 2017

Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată

Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată
Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată
Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată
Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată
Ingrediente:
-7 ouă;
-1 cană de zahăr;
-7 linguri de apă;
-1 cană de făină și cacao (amestecate);
-1 cană miez de nucă zdrobit;
-5 linguri de ulei;
-praf de copt;
-ciocolată;
-miez de nucă pentru decor
-3 pere;
-o cană zahăr (altul decât cel de mai sus);
-2 căni apă rece.

Din cele două căni de apă și 1 cană zahăr se face un sirop, care se dă în clocot. Perele se curăță de coajă, se scoate nodulețul de pe partea de jos, dar se păstrează codițele și se pun la fiert în siropul care clocotește. Se fierb câteva minute, apoi se scot pe un tocător și se lasă la scurs.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar gălbenușurile se amestecă cu un strop de sare, pentru a le intensifica nuanța de portocaliu.

O cană de zahăr+7 linguri de apă se pun la fiert, până se dizolvă tot zahărul și rezultă un sirop. Siropul se toarnă în fir subțire peste spuma de albuș și se incorporează energic. Dacă vă grăbiți, puteți să-l turnați și pe tot odată, nu se întâmplă mare lucru.

Gălbenușurile se toarnă în compoziția de mai sus și se încorporează. Urmează praful de copt și cele 5 linguri de ulei.

Pentru încorporarea făinii amestecate cu cacao și a nucilor, folosiți o paletă. Încorporați făina cu cacao și nucile cu mișcări circulare, de jos în sus, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Chec savuros cu pere, nuci și ciocolată

Tapetați o formă de chec, folosind hârtie de copt, așezați perele cu cozile în sus și turnați compoziția în jurul acestora. Presărați bucățele de ciocolată și miez de nucă. Coaceți prăjitura la foc potrivit până crește și nu mai lasă urme pe paiul cu care încercați aluatul.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete