Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană
Ciorbă rădăuțeană
Ciorbă rădăuțeană
Ingrediente:

-pulpele și pieptul unui pui mare;
-3 morcovi;
-o țelină micuță;
-2 ardei grași;
-2 cepe;
-1-2 foi de dafin;
-o căpățână de usturoi;
-piper boabe;
-300 ml smântână;
-4 gălbenușuri de ou;
-sare;
-3 linguri de ulei;
-oțet;
-sare.

Carnea se spală, se curăță, se dă în câteva clocote, apoi se schimbă apa și se pune la fiert împreună cu legumele curățate și tăiate în bucăți mari, ca pentru supă. Se adaugă piper boabe, sare, foi de dafin și se lasă să fiarbă suficient cât carnea să se desprindă ușor de pe os.

Citește și: Ciorbă de burtă

Când carnea e fiartă, se strecoară supa, iar carnea se desface de pe oase și se taie în fâșii. Se separă legumele, dar se păstrează un morcov care se taie cubulețe. Supa, carnea și cubulețele de morcov se amestecă și se pun iar pe foc. Se dă supa în câteva clocote și se potrivește gustul de sare.

Smântâna se amestecă ferm cu cele patru gălbenușuri, apoi cu cele câteva linguri de ulei în care s-a călit un morcov dat pe răzătoarea mică.


Amestecul de smântână se subțiază cu supă și se toarnă în lichidul care clocotește. Se amestecă energic cu telul și se închide focul, fără a mai clocoti supa. Astfel evitați brânzirea smântânii. 

Se adaugă usturoiul zdrobit, oțet și piper proaspăt zdrobit. Pentru servit se folosesc frunze de pătrunjel și ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu