miercuri, 7 iunie 2017

Gulaș cu carne de porc

Gulaș cu carne de porc
Gulaș cu carne de porc
Gulaș cu carne de porc
Gulașul este o mâncare pe cât de apetisantă, pe atât de ușor de pregătit.

Ingrediente:
-500 g carne de porc (mușchi curățat de pielițe);
-2 cepe mari;
-5-6 cartofi;
-roșii proaspete decojite;
-o lingură de pastă de roșii;
-ardei gras;
-4-5 grăunți de usturoi;
-sare;
-piper;
-boia iute de ardei;
-ulei;
-verdeață.

Carnea se spală, se curăță de pielițe și se taie în bucăți potrivite. Uneori, eu prefer să iau mușchiul pentru gulaș deja fasonat și bucățit. Asta mă scutește de cea mai migăloasă parte a preparării.

Ceaunul pentru gulaș se pune la foc, se toarnă puțin ulei și se lasă să se încingă bine. Se adaugă carnea și se prăjește pe toate părțile. 

Când carnea e ușor rumenă, se adaugă ceapa și ardeiul tocate în cuburi generoase. Mie-mi place să folosesc ceapă, ardei și cartofi noi, dar se poate prepara și cu cele de iarnă. Se călesc legumele, apoi se adaugă apă, sare, piper, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert.

Când carnea s-a frăgezit, se adaugă roșiile tăiate cuburi, o lingură de bulion, boia iute de ardei, usturoiul zdrobit, cartofii și se mai completează cu apă. Se fierbe atât cât să se frăgezească bine cartofii, dar să nu se sfărâme.

În cca 15 min. cartofii vor fi fierți. Închideți focul, potriviți gustul de sare și condimente și adăugați pătrunjelul verde tăiat fin. Serviți caldă. 

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete