miercuri, 7 iunie 2017

Langustine cu sos de usturoi verde

Langustine sos de usturoi verde
Langustine sos de usturoi verde
Langustine sos de usturoi verde
Ingrediente:
-langustine;
-ulei de măsline;
-usturoi verde zdrobit;
-sare;
-piper;
-lămâie;
-pătrunjel.

Se toarnă 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și când este fierbinte se adaugă langustinele și un praf de sare. Gătiți langustinele la foc temperat, scuturând tigaia pentru a nu se arde și pentru a se pătrunde uniform.

Când langustinele își lasă sucul, adăugați piperul, usturoiul zdrobit și amestecați ingredientele. Aveți grijă că timpul în care se pregătesc langustinele este foarte mic.

Când usturoiul împrăștie aromă, stingeți cu zeama stoarsă de lămâie. Mai lăsați câteva clipe și adăugați verdeața tocată fin. Serviți calde cu pătrunjel proaspăt tocat alături de un pahar de vin alb, fructat.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete