miercuri, 28 iunie 2017

Pizza cu capere și ciuperci

Pizza cu capere și ciuperci
Pizza cu capere și ciuperci
Pizza cu capere și ciuperci
Pizza cu capere și ciuperci
Pizza cu capere și ciuperci
Ingrediente:
-capere;
-ciuperci brune;
-suncă de porc (cu foarte puțină grăsime);
-ketchup de casă;
-brânză mozzarella;
-piper;

Se frământă un aluat moale din apă călduță, drojdie, sare și un strop de ulei și se lasă să se dospească. În acest timp, pregătiți ketchup-ul de casă.

Ingrediente ketchup:
-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit;
-piper proaspăt măcinat;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.
Pizza cu capere și ciuperci
Pizza cu capere și ciuperci
Când aluatul este gata, se întinde o foaie rotundă, se așază în tava de copt și se unge cu sosul pregătit anterior.

Șunca și brânza se rup cu mâna, ciupercile se taie felii și se așază în straturi succesive peste aluat. Deasupra se potrivesc câteva capere, se presară piper și se dă tava cu pizza la cuptor până aceasta se rumenește.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete