miercuri, 28 iunie 2017

Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac
Supă cremă de dovleac
Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
-1 kg pulpă de dovleac;
-2 cepe;
-1 morcov;
-2 cartofi;
-1 ardei gras;
-3-4 căței de usturoi;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-pătrunjel;
-ardei iute;
-un pahar mare de smântână.

Legumele se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă rece. Se adaugă sare, piper, 3-4 căței de usturoi și se lasă cca 20 min, până legumele se înmoaie.

Când legumele sunt gata, se închide focul și se lasă supa să se răcorească, apoi se mixează până devine cremoasă și omogenă.

Smântâna se subțiază cu puțină supă de dovleac, apoi se toarnă peste restul supei și se încorporează ferm, cu telul.

Serviți cu pătrunjel verde, stropi de ulei de măsline, crutoane de pâine și un ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete