Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac
Supă cremă de dovleac
Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
-1 kg pulpă de dovleac;
-2 cepe;
-1 morcov;
-2 cartofi;
-1 ardei gras;
-3-4 căței de usturoi;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-pătrunjel;
-ardei iute;
-un pahar mare de smântână.

Legumele se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă rece. Se adaugă sare, piper, 3-4 căței de usturoi și se lasă cca 20 min, până legumele se înmoaie.

Când legumele sunt gata, se închide focul și se lasă supa să se răcorească, apoi se mixează până devine cremoasă și omogenă.

Smântâna se subțiază cu puțină supă de dovleac, apoi se toarnă peste restul supei și se încorporează ferm, cu telul.

Serviți cu pătrunjel verde, stropi de ulei de măsline, crutoane de pâine și un ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu