miercuri, 21 iunie 2017

Tartă cu carne tocată și ciuperci

Tartă cu carne tocată și ciuperci
Tartă cu carne tocată și ciuperci
Tartă cu carne tocată și ciuperci
Tartă cu carne tocată și ciuperci
Ingrediente pentru aluat:
-300 g făină;
-apă;
-sare;
-un plic de drojdie uscată sau un cub mic;
-2 linguri de ulei.

Ingrediente pentru umplutură:
-500 g carne tocată (vită și porc);
-2 cepe medii;
-1 ardei gras;
-1 roșie;
-300 g ciuperci;
-sare;
-piper;
-paprica iute;
-3 ouă;
-smântână;
-50 ml lapte;
-brânză grasă;
-verdeață.

Din ingredientele pentru aluat se frământă o cocă moale și se ladă să se dospească sub un prosop. Între timp se pregătește umplutura.

Se toacă ceapa și ciupercile și se pun împreună la călit, cu un strop de sare. Se amestecă uneori, având grijă să nu se ardă.

Când ceapa și ciupercile s-au înmuiat, se adaugă ardeiul tăiat felii, carnea și roșia tocată cuburi. Se gătește în continuare până scade tot lichidul care se lasă în tigaie.

Când compoziția de umplutură e gata, se închide focul și se lasă să se răcorească. Între timp se întinde foaia de aluat și se așază într-o tavă rotundă, având grijă ca marginile foii să depășească marginile tăvii.

Se toarnă umplutura și se așază uniform. Se pun deasupra bucăți de brânză sau cașcaval.

Ouăle, laptele și smântâna se amestecă energic și se toarnă peste tartă. Marginile lungi se răsfrâng către interiorul tăvii și se introduce la cuptor.

Când e gata, se scoate și se presară verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete