duminică, 4 iunie 2017

Tort cu cacao, nuci și ciocolată

Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Tort cu cacao, nuci și ciocolată
Ingrediente:
-7 ouă;
-1 cană de zahăr;
-7 linguri de apă;
-1 cană de făină și cacao (amestecate);
-1 cană miez de nucă zdrobit;
-5 linguri de ulei;
-praf de copt;
-ciocolată;
-miez de nucă pentru decor

Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar gălbenușurile se amestecă cu un strop de sare, pentru a le intensifica nuanța de portocaliu și se lasă câteva minute.

Zahărul și cele 7 linguri de apă se pun la fiert, până se dizolvă tot zahărul și rezultă un sirop. Siropul se toarnă peste spuma de albuș și se incorporează energic. 

Gălbenușurile se toarnă în compoziția de mai sus și se încorporează. Urmează praful de copt și cele 5 linguri de ulei.

Încorporați făina cu cacao și nucile cu mișcări circulare, de jos în sus, folosind o paletă și având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Tapetați o formă de tort, folosind hârtie de copt și turnați compoziția. Presărați bucățele de ciocolată și miez de nucă. Coaceți prăjitura la foc potrivit până crește și nu mai lasă urme pe paiul cu care încercați aluatul.

Când se răcește, tăiați tortul pe orizontală, și lipiți feliile cu frișcă de casă. Pentru ornat puteți folosi nuci, ciocolată sau fructe proaspete.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete