marți, 4 iulie 2017

Mujdei cu roșii și busuioc

Mujdei cu roșii și busuioc
Mujdei cu roșii și busuioc
Mujdei cu roșii și busuioc
Mujdei cu roșii și busuioc
Pentru că e vară și legumele proaspete ne sunt la îndemână, vă propun un fel nou de garnitură pentru fripturi ori cartofii prăjiți. Mujdeiul cu roșii proaspete și busuioc este răcoritor și foarte aromat.

Ingrediente:
-1-2 căpățâni de usturoi;
-4-5 roșii
-busuioc proaspăt;
-sare;
-ulei de măsline.

Usturoiul se curăță, se adaugă sare grunjoasă și se zdrobește bine, folosind un mojar de piatră. Când formează o pastă omogenă se adaugă ulei de măsline și se încorporează.

Roșiile de decojesc și se toacă în cuburi egale. Pentru a decoji roșiile mai ușor, fie le scufundați în apă clocotită pentru câteva secunde, apoi îndepărtați coaje, fie le răzuiți cu lama cuțitului, fără a perfora coaja, apoi le decojiți.

Încorporați roșiile în pasta de usturoi. Tocați busuioc proaspăt și-l presărați peste salată. Decorați cu frunze proaspete.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete