duminică, 23 iulie 2017

Pizza ca o grădină de flori

Pizza ca o grădină de flori
Pizza ca o grădină de flori
Pizza ca o grădină de flori
Pizza ca o grădină de flori
Pizza ca o grădină de flori
Pizza de astăzi nu este inedită prin ceea ce conține, ci prin modul de prezentare. Florile sunt formate din legumele și mezelurile pe care le-am pus în acest preparat.

Ingrediente:
-trandafiri de bacon;
-flori din pulpă de roșii;
-ardei gras tăiat fâșii;
-ardei iute;
-mozzarella;
-nuferi de ceapă;
-măsline umplute;
-busuioc sau oregano;
-sare;
-piper;
-ketchup de casă.

Se frământă un aluat moale din apă călduță, drojdie, sare și un strop de ulei și se lasă să se dospească. În acest timp, pregătiți ketchup-ul de casă.

Ingrediente ketchup:
-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit;
-piper proaspăt măcinat;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.

Întindeți aluatul în foaie subțire, ungeți cu ketchup-ul pregătit, așezați florile formate anterior, mozzarella, măsline, condimentați cu sare, piper, oregano și dați pizza la cuptor. Când este rumenă, decorați cu rondele de ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete