vineri, 14 iulie 2017

Pizza cu dovleac

Pizza cu dovleac
Pizza cu dovleac
Pizza cu dovleac
Pizza cu dovleac
Pizza cu dovleac
Ingrediente:
-cubulețe de dovleac;
-bacon;
-mozzarella;
-2-3 grăunți de usturoi;
-sare;
-piper;
-cimbru;
-busuioc;
-ulei de măsline;

-aluat de casă.

Aluatul de casă se frământă din făină albă, drojdie, apă, sare și 1-2 linguri de ulei. După ce se frământă bine, se lasă să crească. În timp ce aluatul se lasă la crescut, vă ocupați de pregătirea umpluturii de pizza. 

Puneți cubulețele de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei, presărați piper, sare și cimbru mărunțit și amestecați pentru a acoperi uniform toate bucățile de dovleac. Băgați tava la cuptor pentru 30-40 min. Lăsați la foc domol până ce dovleacul se rumenește ușor.

Zdrobiți usturoiul cu puțină sare, adăugați câteva linguri de ulei de măsline și amestecați până devine ca o maioneză. 

Întindeți aluatul și așezați-l în tava de pizza. Ungeți suprafața aluatului cu maioneza de usturoi și presărați baconul tăiat cuburi mici și prăjit ușor. Scoateți dovleacul din cuptor și așezați-l uniform peste restul ingredientelor. Rupeți mozzarella, cu mâna, în bucăți mici și puneți-o peste dovleac. Băgați pizza la cuptor pentru 30 min.

Când e gata, scoateți pizza, presărați busuioc proaspăt și serviți caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete