sâmbătă, 1 iulie 2017

Pizza cu ton

Pizza cu ton
Pizza cu ton
Pizza cu ton
Pizza cu ton
Ingrediente:
-o conservă de ton în suc propriu;
-ciuperci brune;
-porumb dulce;
-capere;
-busuioc;
-un ardei iute;
-mozzarella;
-ketchup de casă;
-sare;
-piper;

Se frământă un aluat moale din apă călduță, drojdie, sare și un strop de ulei și se lasă să se dospească. În acest timp, pregătiți ketchup-ul de casă.

Ingrediente ketchup:
-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit;
-piper proaspăt măcinat;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.

Se întinde aluatul în foaie și se unge cu ketchup-ul de casă. Carnea de ton se stoarce de zeama în care a fost conservată și se împrăștie uniform pe blat. Se adaugă ciuperci brune și capere feliate, boabe de porumb dulce (din conservă) și mozzarella ruptă cu mâna. Condimentați cu piper, rondele de ardei iute și dați pizza la cuptor până se rumenește.

Când e gata, ornați cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete