Pizza de casă

Pizza de casă
Pizza de casă
Pizza de casă
Pizza de casă
Pizza de casă
Ingrediente:

-mușchiuleț;
-2-3 grăunți usturoi;
-babic;
-roșii;
-ardei gras;
-ardei iute;
-mozzarella;
-ketchup iute;
-măsline;
-busuioc verde;
-piper;
-sare;
-oregano
-ulei de măsline.
-aluat de casă.

Pizza de casă pe care v-o propun este foarte gustoasă și permite reciclarea creativă a diferitelor alimente pentru micul dejun. Practic, puteți modifica rețeta după nevoile și posibilitățile proprii. Astfel, mușchiulețul poate fi înlocuit cu un sortiment de șuncă fără prea multă grăsime, babicul poate fi înlocuit cu succes de salamul de vară, mozzarella cu cașcaval, iar ketchup-ul iute poate fi substituit de alt sos pregătit de voi.

Aluatul pentru pizza trebuie pregătit, obligatoriu, în casă. Chiar dacă pare mai ușor să cumperi aluat deja frământat, niciodată acesta nu va avea gustul celui de casă. 

Pentru aluat nu veți avea nevoie decât de 500g făină, drojdie, apă, sare, 2 linguri de ulei, 1 lingură de zahăr. Din aceste cantități veți putea coace două pizza obișnuite sau una singură, dacă aveți o tavă foarte mare.

Frământați aluatul, lăsați-l să crească, apoi treceți la modelarea blaturilor. În timp ce aluatul crește, vă ocupați de umplutură.

Feliați mușchiulețul, tăiați în fire fine babicul, răzuiți brânzeturile, feliați legumele și pregătiți sosul de usturoi și ketchup-ul.

Zdrobiți usturoiul cu puțină sare și câteva frunze de busuioc verde. Apoi, amestecați cu câteva linguri de ulei de măsline, până devine ca o maioneză.

Când sosul de usturoi e gata, pregătiți ketchup-ul de casă. Ingredientele de mai jos vă ajung pentru pizza propusă. Însă, eu prefer să gătesc mai mult, mărind cantitățile. Asta mă scutește, în zilele care urmează, de a pregăti mereu altul.

Ingrediente ketchup:

-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit (altul decât cel de mai sus);
-piper proaspăt măcinat;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.

Când aluatul e gata, întindeți un blat subțire, ungeți cu maioneza de usturoi, adăugați mușchiulețul feliat și felii subțiri de ardei gras. Adăugați mozzarella sau cașcaval, fire de babic, măsline, felii de roșii și mai presărați puțină mozzarella. Adăugați ardei iute, piper, un praf de sare și oregano. Dați pizza la cuptor până se rumenește. Când e gata, serviți caldă cu ketchup-ul pregătit.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu