Pizza mexicană

Pizza mexicană
Pizza mexicană
Pizza mexicană
Pizza mexicană
Ingrediente:

-300 g carne tocată de vită;
-1 ceapă;
-sare;
-piper;
-cimbru;
-ulei de măsline;
-ketchup de casă;
-porumb dulce conservat;
-măsline;
-ardei iute;
-mozzarella;

-aluat de casă.

Aluatul de casă se frământă simplu, din făină albă, drojdie, apă, sare și 1-2 linguri de ulei. După ce se frământă bine, se lasă să crească. În timp ce aluatul se lasă la crescut, vă ocupați de pregătirea umpluturii de pizza. 

Ingrediente ketchup de casă:

-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit;
-piper proaspăt măcinat;
-1 ardei iute;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, ardei iute, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.

Într-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei de măsline și se lasă la încins. Se toacă mărunt o ceapă mică și se călește puțin. Se adaugă carnea tocată de vită, un strop de sare, piper și cimbru, câteva rondele de ardei iute. Se continuă prepararea până și acesta este pătrunsă. Când carnea e aproape gata, se adaugă 3-4 linguri din ketchup-ul de casă pregătit anterior, se amestecă și se înlătură de pe foc.
Pizza mexicană
O bucată potrivită de aluat se întinde în formă de cerc, dar mai mare ca fundul tăvii în care urmează a fi coaptă pizza. Se așază în tavă, cu marginile peste marginea tăvii și se taie fâșii de mozzarella, de dimensiunile unui pix. Mozzarella se așază împrejurul aluatului și se rulează spre interior, umplând marginea. 

Se unge aluatul cu restul de ketchup. Carnea se așază în grămăjoare, cu lingura, formând mici chifteluțe pe suprafața blatului. Porumbul se împrăștie uniform, iar mozzarella se rupe cu mâna și se pune pe pizza. La final așezați măslinele și rondele de ardei iute.

Coaceți pizza până devine aurie și serviți fierbinte.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu