Pizza țărănească

Pizza țărănească
Pizza țărănească
Pizza țărănească
Pizza țărănească
Pizza țărănească
Pizza țărănească
Ingrediente:

-bacon;
-cârnăciori;
-roșii cherry;
-ardei gras;
-ardei iute;
-mozzarella;
-ceapă;
-porumb dulce;
-busuioc sau oregano;
-sare;
-piper;
-ketchup de casă.

Se frământă un aluat moale din apă călduță, drojdie, sare și un strop de ulei și se lasă să se dospească. În acest timp, pregătiți ketchup-ul de casă.

Ingrediente ketchup:

-2 roșii mari și coapte;
-1-2 linguri bulion;
-usturoi zdrobit;
-piper proaspăt măcinat;
-ulei de măsline;
-sare;
-un strop de zahăr (după gust);
-cimbru.

Roșiile de decojesc, se toacă în cuburi mici și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit și un praf de piper. Când roșiile sunt moi și se pot zdrobi ușor, se adaugă bulionul, se omogenizează, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se adaugă și un strop de zahăr, care să domolească aciditatea roșiilor. Când are consistența dorită, se închide focul și se lasă să se răcorească.

Se întinde aluatul în foaie și se unge cu ketchup-ul de casă. Aveți grija ca atunci când întindeți aluatul, acesta să depășească marginile tăvii de copt. Aceste margini vor fi rulate către interior și umplute cu mozzarella. Astfel, pizza va deveni delicioasă din mijloc până-n margini.
Pizza țărănească
Pizza țărănească
Așezați în straturi legumele feliate (ardei gras, roșii, ceapă), brânza ruptă cu mâna, mezelurile tăiate felii, boabele de porumb și condimentele. Dați pizza la cuptor, iar când este rumenă, serviți cu rondele de ardei iute presărate deasupra.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu